Follow Me

05.09.2014

Popcorn cu caramel


Mergeam azi cu autobuzu'. Traseu’ 3. Ca pe ala am abonament. Era autobuz mare, adica o raritate pe traseu’ asta. Ma urc tiptil pe usa din spate, ma reped spre scaunele din fundul autobuzului, pentru ca acolo e difuzorul. Era radio.. Europa Fm, cred. Oamenii aia chiar pun muzica buna de cele mai multe ori.. Pe cinstea mea.

Autobuzu’ porni in tromba.. in limitele lui. Are cutie automata, adica schimba vitezele singur. Tare rau de tot.

Imi pun mana in falca, pentru ca asa stau eu in autobuz si cocot picioru pe o dunga sa par mai ferches si sa stau si mai comod. Nu trece mult si ma apuca melancolia de 15 min. 15min, pentru ca atat dureaza calatoriile mele zilnice cu 3’u. La radio e o melodie ok. Nu imi aduc aminte exact ce melodie, dar stiu ca imi placea cat sa ma faca sa ma simt bine si atat. La un moment dat, cam dupa vreo 2 statii din care nu se urca pensionari (o alta raritate), se simte un miros de popcorn, exact cum miroase ala din cinema. Hai ca trebuie sa stiti mirosul ala. Nu e ca popcorn-ul de il faci acasa in tigaie sau microunde. E mirosul ala de.. tinerete cu caramel.

   Am auzit sau citit pe undeva, ca mirosul iti declansaza amintiri sau ceva de genul asta. Si aici doream sa ajung. Deci in momentul in care nasul meu sensibil si cu cateva puncte negre percepu’ acel miros, incepu sa ruleze niste. .nu sentimente, ci un dor de varsta de 16-17 ani. De emotiile alea cand duceai o fata la cinema si sperai la un sarut.. de emotiile pe care le aveai cu cateva ore inainte, de cum iti batea inima cand incercai sa te gandesti cum sa o iei de gat sau de mana la vreo scena mai tandra, ca doar deh, esti sau erai un romantic.
   Mie asa imi miros amintirile alea…a popcorn cu caramel.
   Si nu e chestia ca visez cu ochii deschisi sau rememorez des sau mai stiu eu ce. Pe cinstea mea, dar uite ca mintea omului merge foarte misto uneori. Rotitele se invart in multe directii.


  Acum sunt implinit, iubesc si sunt iubit, dar atunci doar visam la asta cu ochii larg deschisi, aruncati pe o proiectie dramatica-romantico-comedie-sf-etc.   Magie !

Un comentariu:

 1. Buna. Te invit la un concurs cu tema: „Ce ai face 88.000 de lei? O fapta buna sau ti-ai satisface o placere vinovata?” Astfel premiez cele mai bune trei articole:
  Premiul 1 - 500 de lei;
  Premiul 2 - 200 de lei;
  Premiul 3 - 100 de lei.
  Scrie un articol si castiga! Castiga cu visul tau si demonstreaza-mi cat esti de iscusit in taina scrisului! Mai ai la dispozitie exact o saptamana!
  Mult succes!
  http://literestacojii.wordpress.com/2014/09/02/concurs-avbs-credit

  RăspundețiȘtergere