Follow Me

19.10.2015

Big brother

În caz că m-ai fi întrebat acum câțiva ani dacă mi-a trecut vreodată prin cap ceva legat de sisteme de alarmă, probabil aș fi răspuns că nu. Însă uite că timpul a cam trecut parcă pe repede înainte și acum, un pic mai matur fiind, mă cam gândesc atât la siguranța mea, cât și la posibilitatea ca locuința mea să fie echipată cât se poate de inteligent. Și, deși acum locuiesc la apartament, iar în acest caz nu prea am cum să îmi pun în practică toate ideile pe care le am despre ce  înseamnă siguranță, mă gândesc la viitor și ce ar presupune o investiție cu cap în tot ceea ce ține de securitatea mea. Nu te gândi că sunt paranoic, dar trebuie să recunoști că și ție ți-au trecut cel puțin o dată prin cap planuri prin care din propria casă (inclusiv curte) devine o fortăreață în care nu poate intra oricine, oricând.

Drept urmare, atunci când voi avea o casă așezată într-un loc perfect ales și găsit, iar după ce toate lucrările vor fi gata, voi putea să-mi pun în aplicare toate ideile pe care le am. Despre cum o să fie casa și cum va arata curtea nu îți voi spune, pentru că astea sunt informații strict secrete, dar îți pot divulga faptul că în mod cert îmi voi monta sisteme de supraveghere video. La viața mea de până acum, pot spune cu mâna pe inimă că am văzut destule filme și, drept urmare, astfel de sisteme intră în categoria ”must have”. Și fie că achiziționarea lor se naște din paranoia, fie că pornește de la simpla grijă pe care o porți, nu prea ar trebui să lipsească. Unde mai pui că sentimentul de Big Brother va fi de neprețuit de fiecare dată când mai arunci un ochi pe monitoare.


Și dacă tot există telefoane inteligente și tablete și ceasuri deștepte și așa mai departe, atunci de ce nu ar fi și casa ceva mai... smart? Pentru asta există și sisteme de control la distanță. Cu astfel de dispozitive poți să controlezi prizele, iluminatul sau centrala termică din propria casă, chiar dacă ești plecat. Evident, cu ajutorul mai sus amintitelor dispozitive de tip telefon inteligent sau tabletă.

Cu alte cuvinte, trăim deja în viitor, iar eu abia aștept să-mi construiesc propria fortăreață într-un mod cât se poate de modern. 

Un comentariu: