Follow Me

21.11.2015

Get the job done

Deviza locuri de muncă București devine tot mai atractivă pentru cei din provincie, iar din acest lucru se pot trage cam două concluzii. Una bună, alta mai puțin bună. Cu alte cuvinte este îmbucurător faptul că în capitală se pot găsi locuri de muncă din ce în ce mai atractive și care fac parte dintr-o arie destul de largă, însă, pe de altă parte, este cam singura variantă ok din aproape toate punctele de vedere în România la momentul actual. 

Sigur, contează foarte mult și în ce domeniu excelezi sau în ce domeniu vrei să te specializezi. Personal consider că este mult mai ok să îți găsești drumul și să insiști acolo. Mi se pare o dovadă de neseriozitate să pretinzi că ești bun la toate. Eu, dacă aș fi angajator, aș căuta oameni potriviți pentru fiecare segment/domeniu/ramură a companiei pe care aș reprezenta-o. M-aș feri să angajez un om ”bun la toate” din simplul motiv că din punctul meu de vedere nu există așa ceva. 


Acum, trăim într-o lume nouă, o lume care este într-o continuă schimbare și care poate peste zece ani va arata diferit. Îmi place că apar tot mai des joburi mai nonconformiste și care stimulează creativitatea celor implicați în moduri din ce în ce mai interesante. Dacă stăm să privim puțin la cei din vest, vedem deja schimbări în ceea ce înseamnă noțiunile de ”angajator” și ”angajat”. Plus că segmentul de freelancing prinde tot mai mult la tineri sau mai bine zis la cei open minded cu puțin spirit de antreprenori. Dacă vrei să știi cum a evoluat piața muncii în România, am găsit un studiu interesant pe care îl poți vedea AICI.

Revenind la ideea de job în anul 2015, este important de știut că există variante, soluții, dar și mai important alternative. Important este ca energia să fie canalizată pe găsirea unei soluții decât pe găsirea unei scuze. Facultatea nu dictează de fiecare dată drumul pe care cineva trebuie să îl urmeze, iar asta o spun din experiența personală. Pe de altă parte, orice oportunitate prin care poți învăța ceva sau interacționa cu cineva de la care ai ceva de învățat, o poți considera ca fiind un pas înainte. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu