Follow Me

18.02.2016

The Life Of Pablo

Știi că-l apreciez pe Kanye West ca artist. E puțin țăcănit omul, dar produsul final pe care-l livrează uneori chiar merită aplauze. A lansat în sfârșit albumul despre care ne tot vorbea de ceva vreme. Albumul a avut o grămadă de nume de la Swish, So help me God, Waves și Life of Pablo încât la un moment dat am fost sigur că nu o să fie niciunul din ăstea. A rămas Life of Pablo și a fost lansat pe 13 februarie, nu pe 11 cum era preconizat. Ideea e că l-am ascultat de 5-6 ori și mi-am făcut o părere pe care vreau să o scriu fix aici. Un fel de review. Apropo, îl ascult chiar și acum în timp ce scriu.


Prima impresie după prima ascultare a fost că nu-mi place prea tare, ca să fiu sincer. Apoi mi-am adus aminte că nici albumul Yeezus nu mi s-a părut grozav după prima ascultare, așa că am luat Life of Pablo de la capăt a doua zi. Și s-a cam schimbat impresia.

Începutul e cam gospel, dar treptat se cam schimbă sound-ul și dacă i-ai ascultat albumele trecute o să simți influențe de prin fiecare. O să-l auzi pe Kanye West cântând despre multe chestii interesante. Mi se pare un album ceva mai personal... mai de om care are 2 copii. Evident, asta nu-l oprește să spună despre Taylor Swift: „I made that bitch famous”.

Sunt piese care sună foarte, foarte bine, iar asta te face să te simți pur și simplu mișto atunci când le asculți. The life of Pablo este genul de album căruia trebuie să-i acorzi mai mult de o ascultare pentru a-i prinde gustul.

Dacă mă întrebi ce piese îmi plac cel mai tare de pe Tlop, o să-ți spun că-mi plac: Waves, FML, Real Friends, Wolves, Fade, Freestyle 4, Facts, 30 hours. Și pentru că mai sus am scris că The Life of Pablo mi se pare un album ceva mai personal, piesa FML e pur și simplu genială tocmai pentru că sună... so personal. Același sentiment îl am și când ascult ,,Real Friends”, piesă care ridică părul pe tine dacă ești într-o anumită stare. ”Real friends, how many of us?”

Aștept cu nerăbdare și varianta fixed de la Wolves. În varianta prezentă pe The Life of Pablo, Wolves e puțin diferită, în ideea că Sia și Vic Mensa lipsesc, dar în schimb este prezent Frank Ocean. E drăguță varianta, dar o vreau și pe cea cu Sia și Vic Mensa, iar conform lui Kanye West o vom avea. Ima fix wolves - he said!

Și chiar dacă nu-l ai la inimă pe Kanye West, tot te încurajez să asculți albumul doar pentru simplul fapt că The Life of Pablo face parte din categoria de muzică bună, din punctul meu de vedere. Sau măcar câteva piese de pe album.

Dă-i ascultare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu