Follow Me

04.02.2016

The Revenant - legenda unui Oscar

Hai că am reușit să merg la cinema să văd The Revenant. Mai exact, alaltăieri seara la 8 și jumătate am fost prezent în sală cu popcorn și apă, pregătit de un film ce avea să dureze cam 2 ore și jumătate. Sala pe jumătate plină a găzduit și oameni care s-au dezlipit cu greu de Facebook în primele minute ale filmului, astfel că un ding-ding se mai auzea pe ici, pe colo. În fine... despre film!

The Revenant este genul de film pe care ai o ușoară senzație că l-ai mai văzut, dar ăsta nu este neapărat un lucru rău. Încă de la început am fost impresionat plăcut de modul în care sunt filmate cadrele. Pe mine m-au captivat și parcă m-au băgat și mai tare în acțiune, cu toate că filmul nu a fost 3D. Nu o să vorbesc despre acțiunea filmului, ci o să punctez așa, câte puțin, despre ce-a făcut Leo în filmul ăsta pentru a avea o șansă reală la Oscar.


Lupta cu Ursul sau, mai bine zis, momentul în care ursul ăla mare și Grizzly îl cam sfâșie pe Hugh e foarte mișto făcută. Personal și realist vorbind, nu cred că mai rămâne mare lucru din tine într-o astfel de situație, dar chiar și așa, cu Leo supraviețuind, filmul nu și-a pierdut din credibilitate. Apoi, Leo o să mai facă o serie de chestii interesante printre care să mănânce tot felul de lucruri dubioase și negătite, să sară, să fugă, să se târască și să doarmă în locuri în care nu te-ai aștepta. Însă, toate astea puse cap la cap îți completează, dacă vrei, un puzzle al personajului și al poveștii care se învârte în jurul lui. Legenda lui Hugh Glass în patru cuvinte, mai exact.

În ceea ce privește Oscarul pe care Leonardo Dicaprio l-ar putea primi după acest film, cred că este foarte posibil să-l obțină, însă nu neapărat pentru că a fost memorabil în filmul ăsta. Cred că mai degrabă este picătura care a umplut paharul. În sensul că o să-i dea Oscarul pentru că se poate mândri cu mai multe filme bune printre care și ăsta, dar nu exclusiv ăsta. Înțelegi?! Iar dacă Di Caprio a avut un rol memorabil, în opinia mea a fost mai degrabă cel din Lupul de pe Wallstreet, când efectiv... a rupt!

Deci, dacă ai trecere și 2 ore jumătate libere, mergi la cinema și vezi The Revenant, pentru că merită. Cu toate astea, o parte din mine își dorește ca Dicaprio să nu primească Oscarul, doar așa... să văd cum reacționează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu